Vanessa Plancke

Vanessa Plancke is Executive Assistant van de Hertog Jan Restaurant Groep te Zedelgem

Executive Assistant zijn in de horeca, wat moeten we ons daar precies bij voorstellen?

Eigenlijk hetzelfde als in gelijk welke sector. De invulling van mijn job staat daar grotendeels los van. Het is een erg brede, overkoepelende functie die zowat alles omvat wat niets met de keuken of de zaal te maken heeft, waardoor ik vaak de vraag krijg ‘wat doe je dan wel?’. Heel veel, dus. Van administratie en boekhouding tot HR en IT, het behoort allemaal tot mijn takenpakket. Die afwisseling vind ik net zo leuk. En nee, ik sta ook niet in voor de reservaties (lacht).

Wat bracht jou tot bij de Hertog Jan Restaurant Groep?

De rode draad doorheen mijn carrière is dat mijn werkgever steeds tot de top moet behoren. Waar ik me ook op stort, ik wil altijd meedraaien op het hoogste niveau, wat in mijn huidige rol ongetwijfeld het geval is. Verder was het eerder een samenloop van omstandigheden. Het is niet zo dat ik altijd al een hechte band had met de horecasector, tenzij je mijn studentencafé in Torhout meetelt dat ik vier jaar zelfstandig heb uitgebaat (lacht). Ik werk hier wel écht heel graag. Er heerst een erg fijne sfeer onder alle medewerkers en we staan altijd voor elkaar klaar. Ook Gert en Joachim zelf kennen alle vijftigtal medewerkers persoonlijk, dat vind je niet overal.

In jouw functie kom je in contact met zowat elk restaurant van de groep. Heb je ook een favoriet?

Dat blijft een moeilijke keuze omdat elke zaak zijn eigen, unieke insteek heeft. Als ik echt moet kiezen, dan gaat mijn voorkeur uit naar L.E.S.S. Eatery vanwege zijn speelse en creatieve karakter. Bovendien brengt het sharing concept er mij telkens in vakantiesfeer. Maar eigenlijk hou ik minstens zoveel van Bar Bulot en BABU.

Je vertoeft zelf het vaakst in de historische hoeve in Zedelgem. Wat maakt deze plek zo bijzonder?

Dat magische gevoel dat je krijgt wanneer je hier voor het eerst de oprijlaan betreedt, dat gaat eigenlijk nooit meer weg. De hoeve herbergt een unieke mix van moderne elementen en authenticiteit, met ook nog eens een prachtige tuin. Hierdoor ademt elk event afhankelijk van de zelfgekozen aankleding een geheel andere sfeer. Geen enkel feest is hier gelijk. Wat wel een vaste waarde is, is de uitstekende catering door Atelier Niek Ducheyne, door Gert en Joachim zelf getest en meer dan goedgekeurd.