CONCEPTEN

Samen met een team van enthousiaste en nieuwsgierige mensen willen we grenzen verleggen en verschillende unieke horecaconcepten lanceren, gaande van een klassiek Belgisch familierestaurant over een all day concept tot exclusieve gastronomie op maat. Vanuit onze ervaring, kennis, visie en ‘By Hertog Jan’-signatuur cureren we alle projecten binnen onze organisatie. 2019 kenmerkt zich met de lancering van tal van nieuwe verhalen zoals LESS (’t Zand, Brugge), MORE, Hertog Jan Events en Bar Bulot.

Dit najaar staan er nog meer boeiende projecten op de planning.

BABU

Ook sterrenchefs lusten van tijd tot tijd een goede burger, op voorwaarde dat ook dat broodje met beleg met eerste keus producten en door vaardige handen is bereid. Babu is een verfrissende verschijning in de Gentse shopping- en studentenbuurt, met ook hier door buitenlandse trips geïnspireerde bereidingen. Wij noemen ze graag ‘Chefs Created Burgers’, en dat is de hele essentie.

Bar Bulot

BAR BULOT

Met Bar Bulot Brugge brengt de Hertog Jan Restaurant Group een ode aan de klassieke Belgisch-Franse keuken. Zware sauzen worden echter vervangen door frisse accenten, en de focus ligt altijd op de kwaliteit van het product. Na het succes van het restaurant in Brugge werd in 2021 beslist om ook in het Botanic Sanctuary een vestiging van Bar Bulot te openen. De restaurants serveren grotendeels dezelfde gerechten.

L.E.S.S. Eatery

Gert De Mangeleer reisde samen met zijn partners en chefs de voorbije jaren enkele keren naar Japan en andere landen in het verre oosten. Tijdens die reizen kreeg hij het idee om in Brugge een restaurant te openen dat de geuren en de smaken van Azië een extra dimensie geeft. L.E.S.S. Eatery is vandaag een kosmopolitische en swingende zaak, waar niet zelden een DJ de sfeer komt opvrolijken en originele cocktails worden geschonken.

Hertog Jan at Botanic

Hertog Jan werd herboren als Hertog Jan at Botanic, een intieme, zinnenprikkelende ervaring in een ruimte van het nieuwe vijfsterrenhotel in Antwerpen. Gert De Mangeleer serveert er een culinaire totaalbeleving, waarvoor hij onder andere maar niet uitsluitend de inspiratie haalt in Japan. De unieke ervaring is nog het best te vergelijken met een omakase-menu, letterlijk ‘Ik laat het aan de chef over.’

BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hertog-Jan